Hoe kun je de veiligheid in je woning verbeteren zonder allerlei gedoe

De veiligheid van uw woning mag niet in het gedrang komen. Het moet prioriteit nummer één zijn, bovenaan de lijst met uw huisbehoeften. Het voorkomt dat de indringer uw rust verstoort en het vuur uw eigendommen niet verwoest. Wat u moet weten, is dat indringers extreem gevaarlijk kunnen zijn en een bedreiging voor uw leven kunnen vormen.

Beveiliging en veiligheid van thuis moet alomvattend zijn. Het is niet beperkt tot het interieur van het huis, maar moet zich uitstrekken tot de buitenkant, zoals gazons, speelplaatsen voor kinderen, garage, bijgebouwen, beveiligingspoort en hekken, auto’s, boten, motorfietsen enzovoort. Dus als u aan huisbeveiliging denkt, moeten deze allemaal in de blauwdruk worden opgenomen. (Bron: Securitythuis.nl)

Waar moet een compleet beveiligingssysteem nu precies uit bestaan?

Een professioneel en compleet systeem moet onder andere bestaan uit alarminstallaties en bewaking, bewegingsmelders, inbraakalarminstallaties, raammelders, beveiligingscamera’s, vandalismebestendige deursloten, glasbreukmelders, brand- en rookmelders en melders, timers voor binnenverlichting en een heleboel beveiliging producten en oplossingen die passen bij uw beveiligingsbehoefte.

Een goed advies is om ervoor te zorgen dat de buitenkant goed is beveiligd, omdat het beter en veiliger is om te voorkomen dat een indringer dicht bij het huis komt, dan alleen afhankelijk te zijn van de interne bescherming. Voeg daarom een of meer verstandige en functionele alarmsystemen toe om u te waarschuwen wanneer een indringer uw perimeter binnendringt. Dit is een proactieve maatregel om levens en eigendommen te beveiligen, je kunt dit bijvoorbeeld flink verbeteren door een draadloze camera te installeren in je woning.

Welke onderdelen vergeten mensen vaak te beveiligen in hun woning

Het is ook aan te raden om op uw deuren en ramen te letten, aangezien dit toegangspunten zijn voor inbrekers en indringers. Daarom biedt het kiezen voor veiligheidsdeuren en -ramen een hoge mate van weerstand. Beveiligingsbedrijven maken nu aanvalsbestendige deuren en slagvaste ramen om inbraak te voorkomen.

Andere vormen van beveiliging zijn de sloten. Installeer sloten die vergrendeld blijven, behalve als ze door u of andere bevoegde personen worden geopend. Deze veiligheidssloten zijn biometrisch of vingerafdrukken ingeschakeld. Deze typen worden geactiveerd via vingerafdrukken of een oogscanmechanisme.

ABONNEER VOOR DE LAATSTE UPDATES

Ontvang e-mailmeldingen voor onze laatste updates, nieuws, blogposts en meer