Er zijn vijf manieren om het milieu te beschermen.

Er zijn nog veel meer manieren om het milieu te beschermen, waaronder het elimineren van rood vlees en ervoor kiezen om te fietsen of te lopen in plaats van te rijden. Frequente routinematige aanpassingen vereisen een eenvoudige wisseling en hoeven niet drastisch te zijn.

Kies waar mogelijk fairtradeproducten om te garanderen dat boeren eerlijk worden betaald. Dit geeft de sector zekerheid in een dynamisch klimaat. Fairtrade is het beste alternatief voor onze planeet en haar bewoners door deze financiële bescherming, hogere kwaliteitsnormen en biologische productie.

Een andere uitstekende strategie om afval te besparen en het milieu te helpen, is door thuis te koken. De kosten van uw maaltijden dalen als u een stap verder gaat en ze in bulk bereidt vanwege de lagere energie- en ingrediëntenkosten.

Een andere manier om duurzamer te leven is om lokaal je inkopen te doen. Als u bij lokale winkels kunt kopen, kunt u lokaal geteelde producten ondersteunen zonder ver te rijden.

Maak uw goederen; bodyscrubs kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt door vier delen gebruikt koffiedik te combineren met een deel suiker en een deel kokosolie. Je kunt een super betaalbaar, duurzaam product maken van de restjes van je dagelijkse koffie door de ingrediënten te mengen en ze in een pot te bewaren.

U ging papierloos met de bedrijven die regelmatig contact met u opnemen. U kunt uw communicatiekeuzes met uw bank aanpassen, zodat zij u e-mailen in plaats van u brieven te sturen.

17 strategieën om nu al een duurzaam leven te leiden

Hieronder vind je 17 snelle manieren om nu duurzaam te gaan leven:

 1. Je kunt minder energie verbruiken door de lampen uit te doen als ze niet in gebruik zijn.
 2. Stap over op energiezuinigere gloeilampen.
 3. Zet je thermostaat in de winter een graad lager en in de zomer een graad hoger.
 4. Hang bij mooi weer je kleding buiten te drogen in plaats van je droger te gebruiken.
 5. Je kunt minder water verbruiken door korter te douchen en grijs water te hergebruiken. Als je iets zetmeelrijks bereidt, zoals pasta, aardappelen of rijst, bewaar dan het kookwater en gebruik het om je planten water te geven. Ze zullen genieten van de voedingsstoffen als het water niet gezouten is. Gebruik het water dat je uit je zoetwateraquarium ververst op je binnen- of buitenplanten om ze te zien bloeien als je er een hebt.
 6. Was je kleding niet vaak; u weet wanneer ze moeten worden schoongemaakt en wanneer niet.
 7. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid heet water bij het afwassen met de hand.
 8. Gebruik een vaatwasser in plaats van met de hand af te wassen – lui zijn is in dit geval voordelig!
 9. Bereid alleen wat je nodig hebt om te voorkomen dat je voedsel verspilt.
 10. Als je een grote tuin hebt, begin dan met composteren; zorg ervoor dat de composthoop niet te dicht bij het huis staat.
 11. Recycle zoveel mogelijk; je zou er versteld van staan ​​hoeveel je kunt als je je er bewust van bent!
 12. Koop gebruikte artikelen, waaronder meubels, boeken, keukengerei en kleding. U spaart het milieu en krijgt een mooie korting.
 13. Als u plastic voor eenmalig gebruik moet gebruiken, gebruik dan composteerbare plastics of gebruik ze helemaal niet (zoals vuilniszakken en afvalzakken voor huisdieren).
 14. Gebruik als optie zeep, shampoo en conditioner. Veel merken voor lichaamsverzorging verkopen kleine blikjes om je shampoobars in te bewaren.
 15. Verwijder de make-upverwijderingsdoekjes met een eenmalig gebruik. Een reinigingsmiddel en een wasbare gezichtshanddoek werken net zo effectief om make-up te verwijderen als met kwasten.
 16. Om te voorkomen dat je voor elke schoonmaakklus een ander product koopt, gebruik je badkamerartikelen met verschillende toepassingen.
 17. Gebruik gerecycled toiletpapier dat zonder plastic is verpakt.

Zoals we hebben gezien, zijn er veel methoden om in ons dagelijks leven duurzamer te leven, maar het aanpassen van je energieverbruik staat bovenaan de lijst.

Fossiele brandstoffen worden nog steeds veel gebruikt om veel huizen en bedrijven van stroom te voorzien, hoewel dit niet langer nodig is. Nutsbedrijven maken steeds vaker en breder gebruik van hernieuwbare energie en met Inspire Clean Energy heeft u snel toegang tot 100% schone, hernieuwbare energie. Een van de eenvoudigste manieren om duurzaam te leven zonder veranderingen in levensstijl aan te brengen, is over te stappen op een milieuvriendelijkere energiebron.

Voor een offerte op maat voor een onbeperkt energieabonnement, ga hierheen als je bereid bent om je ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. U kunt binnen een paar minuten lid worden en een vaste maandelijkse prijs krijgen, wat betekent dat uw kosten hetzelfde blijven, ongeacht hoeveel energie u verbruikt.

ABONNEER VOOR DE LAATSTE UPDATES

Ontvang e-mailmeldingen voor onze laatste updates, nieuws, blogposts en meer