Duurzaam? 13 levensvoorbeelden

Lezers steunen Groene Kust. Als u via een link op deze website koopt, kunnen we een commissie krijgen. Ontdekken. Duurzaamheid is de sleutel tot het besparen van natuurlijke hulpbronnen en het genieten van een voller leven. De beslissingen van vandaag moeten van lange duur zijn. Stop met het nemen van kortetermijnbeslissingen.

De VN heeft het International Institute for Sustainable Development belast met het definiëren van “duurzaamheid. Volgens het IIS is duurzaamheid wanneer individuen en de samenleving in hun eigen behoeften voorzien zonder toekomstige generaties te schaden.

Duurzaamheid is cruciaal.

Onhoudbare omstandigheden veroorzaken economische en ecologische ineenstorting. Crashen kan gebeuren in ons leven of dat van onze kinderen. Onhoudbare omstandigheden veroorzaken overstromingen, stormgerelateerde woningverliezen, plagen en verloren pensioenvermogen.

Gebrek aan vooruitdenken en voorbereiding veroorzaakt vaak onhoudbare omstandigheden.

niet-duurzaamheid

Definieer duurzaamheid door de afwezigheid ervan. Als boeren rattenetende kerkuilen vergiftigen, is dat onhoudbaar.

Niet-duurzame visserij doodt kabeljauw. Het loodhoudende water van Flint is onhoudbaar.

Als eeuwenoude eilandculturen onder water komen te staan ​​en iedereen moet verhuizen, is dat onhoudbaar.

Als er geen bijen zijn die gewassen bestuiven, is dat onhoudbaar.

Duurzame hulpbronnen zijn onder meer:

Een hulpbron is duurzaam wanneer deze niet op korte of lange termijn uitgeput raakt. Vissen levert de beste modellen. Een overbeviste soort als kabeljauw kan jarenlang achteruitgaan.

Dit zet gezinnen in het rood. Hun gebrek aan inkomsten beïnvloedt de economieën van hun steden. Een hulpbron kan met gedachten worden onderhouden. Maine lobstermen kwamen overeen geen reproductieve vrouwelijke kreeften te verzamelen.

Een lobsterman kerft een vrouwtje met eieren in zijn oogst. De inkeping vertelt andere kreeftenmannen dat ze een eierleggend vrouwtje is. Zelfs als ze bij de volgende vangst niet drachtig is, draagt ​​ze extra kreeften.

Maine lobstermen hebben op deze manier een constante populatie behouden. De visserij op Maine-kreeft is booming. De bevolking kan nieuwkomers ondersteunen.

Sociale Duurzaamheid

“Duurzaamheid” wordt meestal gebruikt om ecologische en economische situaties te beschrijven.

“Duurzaamheid” omvat armoede en gezondheid. Armoede is onhoudbaar. Arme buurten veroorzaken misdaad, ziekte en verlies van infrastructuur.

Een land als Finland, dat plannen maakt voor de gezondheid en veiligheid van zijn inwoners, is duurzamer. Alle bewoners hebben toegang tot veilige huisvesting, gezondheidszorg, politiebescherming en gezonde voeding in een duurzame cultuur.

Een daklozen-zware samenleving is onhoudbaar. Steden die daklozen verplaatsen, moeten haalbare alternatieven bieden.

Creëer veilige huizen of upgrade daklozenopvang.

Niet-duurzame gemeenten hebben geen gratis klinieken. Onbehandelde besmettelijke ziekten kunnen zich snel verspreiden.

Niet-duurzame steden pesten en slaan transgenders zonder tussenkomst van de politie. Een onbeschermde stad riskeert criminele anarchie. Steden met lage inkomens en voedselwoestijnen kunnen niet overleven. Een voedselwoestijn is elk gebied zonder een supermarkt of boerenmarkt die hele voedingsmiddelen verkoopt.

Fastfoodrestaurants en drankgelegenheden in buurten zonder supermarkt verergeren de eetbuien. Volgens studies zijn inwoners van de voedselwoestijn meer vatbaar voor obesitas, hartaandoeningen en diabetes.

Economische duurzaamheid

De inflatie is laag, de valuta is stabiel, de meeste mensen kunnen een baan vinden en het is veilig om te investeren voor hun pensioen.

De afschermingscrisis van 2009 toont een onhoudbare economie aan. Roofzuchtige geldschieters moedigden huizenkopers met onstabiele inkomsten aan om tegen variabele tarieven te lenen.

Kredietverstrekkers sluiten hypotheekschulden af. Tegelijkertijd. Dit overspoelde de markt met leegstaande woningen. Deze woningen waren goedkoop. Dit verminderde de waarde van niet-afgeschermde huizen in de buurt.

De financiële ineenstorting had een domino-effect op de economie. Pensioenen gingen verloren. Bedrijven verminderen banen en diensten. Zelfs Ivy League-universiteiten verloren grote schenkingen.

We zijn nog steeds aan het herstellen van onhoudbaar gedrag.

Milieu- en economische duurzaamheid zijn met elkaar verbonden. Steenkool is een voorbeeld. Obama kreeg de schuld van het banenverlies in kolen.

Automatisering en overmijning hebben de meeste kolenbanen weggenomen. Dunne aderen van steenkool in combinatie met kwarts hebben grote aderen vervangen. De vraag naar kolen is gedaald, waardoor de mijnbouwkosten zijn gestegen. Werkloze mijnwerkers. Hun families en kleine steden verliezen geld.

Sommige voormalige mijnwerkers hebben werk gevonden in alternatieve energie. Kolenstaten hadden dit eerder moeten plannen.

Duurzame omgeving?

Het behoud van natuurlijke hulpbronnen bevordert de duurzaamheid van het milieu. Pesticiden, monocropping en meststoffen tasten de bodem aan. Steriele grond kan geen voedsel verbouwen.

Dat is milieuvriendelijk.

Waterduurzaamheid is belangrijk. Het is onhoudbaar voor industrieën om grote hoeveelheden water uit aquifers te halen. Chemische dumping in de industrie en op het gazon schaadt onze visserijsector.

Niet-duurzaam waterbeheer bedreigt iedereen. Dus we moeten het milieu beschermen.

Voorbeeld: duurzaamheid

Onze cultuur heroiseert miljardairs zonder te onderzoeken of ze water, bomen en grond hebben uitgeput. We moeten degenen prijzen die slagen door anderen te helpen. Duurzame bedrijven zijn onder meer:

  • Turbines
  • Distribueren
  • tors
  • Biologische boeren
  • Specialisten in wildcorridors
  • Imkers die bestuivers huisvesten die zijn gedood door neonicotinoïden.
  • Dagelijkse duurzaamheid
  • Voorbeeld: duurzaamheid
  • Hoe kunt u de planeet helpen? Hier zijn enkele belangrijke gedachten.

Kleinere ruimte om te kopen of te huren

Het gemiddelde droomhuis is groot. Om duurzaam te zijn, krimpen. Velen hebben geen logeerkamer of formele eetkamer nodig. Downsizing bespaart energie, maar kolen en aardgas zijn onhoudbaar.

Kleinere ruimtes zijn ook goedkoper. Door te krimpen zijn velen aan de slavernij van het bedrijfsleven ontsnapt. Dit geeft hen de vrijheid om poëzie te componeren, te schilderen of houten kommen te draaien.

Werkdichte behuizing

Transport veroorzaakt de meeste klimaatverandering. Dus minder reizen maakt de wereld duurzamer. Alleen woon-werkverkeer met de auto is onhoudbaar. Het is duur.

Luchtvervuiling is een kostenpost.

Lange forenzen zijn ellendig, suggereren studies. Duidelijk. In plaats van met hun kinderen te spelen of aardewerk te maken, leven ze in hun auto’s.

Minder fokken

De ecologische voetafdruk van iedereen is anders. Stop met het maken van mensen om het te verminderen. De mens veroorzaakt klimaatverandering. Ontbossing, overbevissing en vervuiling zijn onhoudbaar.

Minder kinderen hebben helpt het milieu en de economie van uw gezin. Huisvesting en elektriciteitsrekeningen stijgen met extra kinderen. Neem een ​​hond voordat je kinderen krijgt. Als je dierenzorg waardeert, ben je misschien klaar voor kinderen.

Fiets

Korte afstanden fietsen is gezonder en beter voor het milieu dan autorijden. Auto’s stoten meer CO2 uit dan fietsen.

Fietsen zijn ook ruimtebesparend. We kunnen een fietsenstalling bouwen zonder bossen te vernietigen. Niet fit genoeg om naar het werk te fietsen? Koop een ebike of ombouwset.

Koop een hybride of EV

Onhoudbare benzineslurpers. Ze verpesten prachtige ruimtes. Ze vervuilen. Ze maken ons dik.

Oplossing? Koop een Nissan Leaf als je moet rijden. Of Prius. Gas-elektrische hybrides bereiken een verbluffend benzineverbruik.

Plug-in hybrides die op elektriciteit rijden zijn populair. Het heeft een noodgastank en een stop.

Verminder apparaten

Bedenk of je te veel stroom verbruikt. Heeft u 76 nodig in de winter en 70 in de zomer?

Het dragen van twee truien en het verlagen van de temperatuur tot 68 kan de aarde en uw bankrekening redden. Zet in de zomer de thermostaat op 75 graden en laat de plafondventilatoren draaien.

Energieverslindende koelkasten. Gebruik een energiezuinige koelkast met een lage stand. Koelkasten moeten op 37°F staan ​​en diepvriezers op -4°F.

Als je de thermostaat in de winter lager zet, moet je mogelijk de temperatuur van je koelkast aanpassen. De crispertemperatuur is te laag als uien bevriezen.

Solariseren

Investeer in een zonnepaneel als je kunt. De zonnepanelen van een gemiddeld huis kosten vooraf $ 20.000. Veel mensen kunnen ze niet betalen.

Zonnepanelen zijn een goede investering voor de lange termijn. Over 20 jaar zijn ze zelfvoorzienend. Gratis elektriciteit in een onstabiele elektriciteitsmarkt. Er zijn verschillende kredietmogelijkheden voor kosten van zonnepanelen.

U kunt lenen tegen het eigen vermogen van uw huis of financiering krijgen van groothandels in zonne-energie. Veel staten bieden kortingen op zonnebelasting.

Als u een huurovereenkomst, PPA tekent of in aanmerking komt voor extra premies, kunt u gratis zonnepanelen krijgen.

Beperk je dieet

Veehouderij is niet duurzaam. Koeien eten veel graan. Veel bossen werden gekapt voor veevoer. Methaan van koeien en ossen draagt ​​bij aan luchtvervuiling en klimaatverandering.

Deze milieuproblemen bestaan ​​bij kippen- en kalkoenbedrijven, hoewel de kosten lager zijn. Vis heeft weinig ecologische kosten, behalve gekweekte zalm.

“Eet lager op de voedselketen” betekent minder rood vlees en meer planten eten. Minder lam en rundvlees, meer kalkoen. Plantaardig voedsel kan in uw dagelijkse eiwitbehoefte voorzien. Vlees is optioneel.

Lokaliseren

Dat is niet alles. Voedselbron is cruciaal. Mensen begrepen hoe onhoudbaar conventionele voedseldistributie is, waardoor de lokale voedselbeweging ontstond.

Denk aan de kosten van Chileense druiven. Die druiven hebben vermoedelijk een trein en een jet genomen voordat ze bij je supermarkt aankwamen.

Er werd veel fossiele brandstof verbrand. Voedseltransport draagt ​​in grote mate bij aan de opwarming van de aarde. Voedsel overal vandaan halen is onhoudbaar. De vervuiling is hoog.

Iemand kan appels telen binnen 20 mijl van je.

Een hardwerkende boer fokt waarschijnlijk biologische kippen binnen 20 mijl van je.

Lokaal eten is duurzaam en gezonder. Het heeft niet in een vrachtwagen van 60 km/u gezeten. Lokaal eten is lekkerder. Kleine telers gebruiken waarschijnlijk minder chemicaliën om voedsel te produceren.

Boerenmarkten hebben seizoensvoedsel.

Waar kan ik lokaal geteeld voedsel kopen? Zoekopdrachten op internet zouden biologische boeren in de buurt moeten onthullen. Deze boerderijen bieden “CSA”

CSA’s zijn als tijdschriftabonnementen. Je pre-ordert voor het seizoen. De boerderij levert wekelijkse of maandelijkse maaltijden. Consumenten kopen seizoensproducten.

Sommigen kunnen niet leven zonder te weten wat er in hun koelkast ligt. CSA’s leren creativiteit en spontaniteit.

Duurzaamheid, boerenmarkt

Groenten kunnen creatief en lekker worden gebruikt. Voor de minder gedurfde bieden boerenmarkten lokaal geteeld plantaardig voedsel. Op veel boerenmarkten worden biologische kip, eieren, eenden, vlees en niet-GGO-gebakken producten verkocht.

Dergelijke markten zorgen in toenemende mate voor al het voedsel dat je voor de week nodig hebt.

ondersteuningt verantwoorde restaurants

Kies lokale restaurants als je uit eten wilt. Sommige restaurants hebben landbouwgrond. Anderen doen wekelijkse aankopen bij lokale boeren. Dit bevordert kleine boeren, waar iedereen van profiteert. Klanten krijgen vers voedsel verpakt in plastic.

Bewaar voedsel

Voedselverspilling is een grote factor in klimaatverandering. WAAR. Een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild.

Tragisch, gezien het aantal mensen dat honger lijdt. Voedselverspilling is inefficiënt en verspillend. Als je een tomaat weggooit, gooi je ook het water, de lucht en de aarde weg waarop hij groeide.

Je dumpt ook eten. Daar rot het en genereert methaan, een giftige koeienrook.

Oplossing? Koop niet te veel. Vries bakkerijproducten in die je niet binnen twee dagen zult gebruiken. U kunt groenten van een week oud gebruiken in soep, spaghetti en eieren.

Verminder wegwerpplastic

Sommige gemeenschappen en overheden verbieden plastic voor eenmalig gebruik. Mensen begonnen met het fotograferen van met afval gevulde riffen. Ze fotografeerden zeevogels die werden verstikt door plastic sixpack-ringen en schildpadden die piepschuim aten. Onze dagelijkse plasticconsumptie schaadt de oceaan op onbekende manieren.

Vermijd plastic voor eenmalig gebruik.

Koffiezetapparaten voor thuis en op kantoor zijn beschikbaar. Vervang piepschuim door keramiek. Weiger rietjes. Weiger oververpakte levensmiddelen en andere goederen. Winkel met stoffen tassen. Neem geen tas mee voor een paar items. Zero-waste retailers verkopen plasticvrije, milieuvriendelijke merchandise.

Duurzaamheid Conclusie

Duurzaam? Persoonlijke mentaliteit. Het is eco-compassie. Het is sympathie voor de volgende generatie. Dagelijkse willekeurige daden van vriendelijkheid. Het is aandacht schenken aan hoe we leven zonder dank of lof te verwachten.

ABONNEER VOOR DE LAATSTE UPDATES

Ontvang e-mailmeldingen voor onze laatste updates, nieuws, blogposts en meer